Ons
verhaal

Lang geleden aan het begin van onze jaartelling bouwden de Frankische stam der Chamaven hun nederzetting op een rivierduinencomplex. Aan de rand van de IJssel en de Berkel zetten zij Zutphen, één van de oudste steden van Nederland op de kaart. Net zoals vele volkeren en stammen maakten de Chamaven onderdeel uit van het Germaanse Rijk.

Ons
verhaal

Veel is er niet bekend over de Chamaven, maar volgens de Romeinse overlevering was het een onbeschaafd volk om maar niet te spreken over het bier dat zij brouwden en dronken.

De tijd vooruit

De tijd vooruit

Inmiddels zijn we de tijd ver vooruit. De geschiedenis heeft ons gebracht waar we nu zijn. Zutphen wordt inmiddels bewoond door Zutphenezen en Zutphenaren. Oude volkeren en stammen kennen wij slechts uit mooie verhalen. Ware het niet dat de Chamaven weer zijn opgedoken en levendiger zijn dan ooit. Zullen oude tijden in Zutphen weer herleven?

Ontstaan

Ontstaan

Ietwat beschaafder wellicht, maar misschien net zo primitief als hun voorgangers begonnen zij met brouwen in potten en pannen en met houten lepels, die inmiddels zijn vervangen door een geheel zelfgebouwde professionele brouwinstallatie. De investering niet alleen in hun vriendschap, maar ook in de brouwerij heeft geresulteerd in een continu proces van het perfectioneren van hun bieren. Een proces dat op de dag van vandaag nog steeds doorgaat.

Ontstaan